به گزارش  گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از اصفهان؛‌ مدیریت زراعت سازمان در راستای اصلاح الگوی کشت مناطق با محوریت استفاده بهینه از آب ، افزایش و حفظ حاصلخیزی خاک وافزایش بهره وری اقدام به کشت و ورود محصولات جدید در تناوب زراعی مناطق مختلف استان کرده است .

به گفته زارع مدیرامورزراعت سازمان ، کشت پائیزه چغندرقند در مزارع کشاورزان برای اولین بار در سالجاری در شهرستان های اردستان ، شهرضا و برخوار در سطح 60 هکتار انجام شد .

وی افزود : درکشت پائیزه بدلیل استفاده از بارندگی فصل پائیز و زمستان و شرایط آب و هوائی مناسب تا حدود قابل توجهی مصرف‌آب این محصول درمقایسه با کشت بهاره کاهش می یابد .ضمن اینکه با قرارگرفتن این محصول در تناوب غلات شاهد بهبود وضعیت فیزیکی و سیمای خاک و افزایش عملکرد غلات خواهد بود علاوه بر آن با عنایت به عملکردو کیفیت چغندرقند تولیدی درآمد مناسبی عاید کشاورزان می‌شود .

همچنین وی در ادامه افزود: توسعه کشت نشایی انواع محصولات زراعی به منظور کاهش میزان مصرف آب و استفاده بهینه از این نهاده در دستور کار قرار گرفته است. در حال حاضر حدود 1750 هکتار از کشت 3800 هکتاری پیازاستان به کشت نشایی این محصول اختصاص دارد این سطوح درمناطق سرد استان است. از دیگر اقدامات شاخص بخش زراعت استان می باشد.

شایان ذکر است مواردی از قبیل،توسعه کشت ارقام میان رس و زود رس ذرت ،گندم و جو ،برنامه ریزی بمنظور افزایش میزان تولید بذور گواهی شده و ترویج استفاده از این بذور جهت افزایش عملکرد (تولید بذر گواهی شده گندم و جو برای سال زراعی 95-94 بالغ بر 9900 تن) از عمده فعالیت های شاخص بخش زراعت استان می باشد.

لازم به توضیح است ،از 569957 هکتار اراضی مورد بهره برداری در بخش کشاورزی در سال زراعی 93-92 حدود 249211 هکتار معادل 44 درصد به کشت محصولات زراعی که 223754 هکتار مربوط به زراعت کشت های آبی و25457 هکتار مربوط به کشت های دیم میباشد . میزان تولید انواع محصولات زراعی از این سطوح حدود3میلیون 700هزارتن است.

استان اصفهان در تولید گلرنگ، مینی تیوبر سیب زمینی ، پیاز ، سیب زمینی ،ذرت علوفه ای ، جو، به ترتیب رتبه های اول، اول ، چهارم، چهارم و پنجم و هشتم کشوری را به خود اختصاص داده است.